Web Analytics Made Easy - Statcounter

طرح پنجره واحد سرمایه‌گذاری که قرار بود فرایندهای دریافت مجوز در استان را کوتاه کند، ۳ سال پس از افتتاح طرح هنوز به نیمه‌راه نرسیده و همچنان به روی سرمایه‌گذاران مسدود است.به گزارش بلاغ، از شهرستان ساری، طرح پنجره واحد سرمایه‌گذاری از سال ۹۵ در مازندران و در ۳ اداره جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت و اداره‌کل میراث فرهنگی و گردشگری استان طی یک مراسم رسمی افتتاح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح با هدف کوتاه کردن مسیر و تسریع در کار سرمایه‌گذاران در دستور کار مدیران وقت قرار گرفته و حتی مقرر شده بود که پس از اجرای مجوزهای لازم برای سرمایه‌گذاری در مازندران به مدت یک‌ماه صادر می‌شود.

۳ سال پس از افتتاح پر سر و صدای این طرح انتظار بود که مدیران استانی درباره اقدامات و عملکرد طرح افتتاح شده گزارش عملکرد ارائه دهند، اما به‌راحتی در جلسه شورای برنامه‌ریزی مازندران حسن خیریان‌پور معاون استاندار مازندران اعلام کرد که برای اجرای این طرح نیاز به تصمیمات جدی داریم!

درباره موفقیت‌ها و عدم موفقیت و دلایل به نتیجه نرسیدن این طرح با ۳ نفر از مسؤولان و دست‌اندرکاران این طرح که در جلسه شورای برنامه‌ریزی درباره طرح پنجره واحد سرمایه‌گذاری اظهار نظر کردند، گفت‌وگو انجام دادیم.

حسن خیریان‌پور یکی از معاونان استاندار مازندران است که از دوره تصدی‌گری ربیع فلاح در استان حضور داشته و در زمان پروژه طرح پنجره سرمایه‌گذاری حضور داشت و بارها در جلسات استانداری در ارتباط با مزایای این طرح صحبت کرد در پیگیری‌های خبرنگار فارس، گفت: پنجره واحد سرمایه‌گذاری به‌عنوان یک ضرورت بوده و استاندار مازندران هم بر اجرایی کردن آن تأکید دارد.

معاون استاندار مازندران پس از ۳ سال درباره این طرح بیان کرد: برخی مقدمات در این ارتباط انجام شده اما مطلوب ما نیست.

خیریان‌پور یادآور شد: برای اجرای این طرح یک بحث تخصصی مطرح‌شده و موکول به بررسی جدی‌تر در جلسه تخصصی دارد که از طریق سازمان مدیریت برنامه‌ریزی و اقتصاد دارایی باید انجام شود.

وی در پاسخ به این سؤال که سه سال از زمان افتتاح طرح پنجره واحد سرمایه‌گذاری در استان گذشته و در حال حاضر در نقطه سرخط قرار داریم، گفت: البته اینکه نقطه سر خط هستیم را قبول ندارم، اقداماتی انجام شده، باید در اجرای پروژه  سرعت داده شود و استاندار مازندران روی این موضوع تأکید داشته و به‌عنوان یک پروژه اقتصاد مقاومتی برای سال ۹۸ تأکید شده است.

به گزارش فارس، حدود ۸ ماه از حضور احمد حسین‌زادگان در استانداری مازندران می‌گذرد، با توجه به حساسیتی که حسن خیریان‌پور به نقل از استاندار مطرح کردند چرا در ارتباط با اجرای این طرح حساسیت‌های استاندار جدی گرفته نشده است؟

در همین ارتباط رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران اظهار کرد: طرح پنجره واحد ارتباطی به استان ندارد و موضوع ملی است.

به گزارش فارس، پس از سه سال از شروع و افتتاح این طرح مسؤولان استانی به این نتیجه رسیدند که اجرای این طرح ارتباطی به استان ندارد!

مفید غلامی‌راد خاطرنشان کرد: در طرح پنجره واحد سرمایه‌گذاری ما فرایند دریافت مجوزها را باید کوتاه کنیم وقتی قوانین و مقرارتی در کشور وجود دارد که به دستگاه‌ها دو ماه برای اعلام نظر استعلامی فرصت می‌دهد عملاً تا حدودی زیادی در اجرای موفق این طرح اختلال ایجاد می‌شود.

وی در همین ارتباط یادآور شد: بستر پنجره واحد اصلاح قوانین و مقررات است، دستگاه سریع‌تر به استعلامات پاسخ بدهند، استان مازندران در بحث پنجره واحد نسبت به دیگر استان‌ها پیشرو است، استان مازندران سامانه‌ای برای اجرای این طرح آماده کرده اما وزارت دارایی جلوی ما را گرفته و منع کرده که این پنجره را مستقر کنیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران یادآور شد: موضوع مربوط به استان مازندران نیست، سازمان برنامه و بودجه مازندران، آمادگی راه‌اندازی پنجره واحد را داشته و در راستای اصلاح ساختار حتی فرایندها را اصلاح کرده و نظام تصمیم‌گیری در استان تا حدودی کوتاه شده در حال حاضر وزارت دارایی جلوی اجرای طرح را گرفته است.

در ارتباط با عدم همراهی وزارت اقتصاد و دارایی برای اجرای طرح پنجره واحد سرمایه‌گذاری در مازندران و مطالب مطرح‌شده مفید غلامی‌راد با مدیرکل اقتصاد و دارایی مازندران موسی قاسم‌پیشه گفت‌وگو کردیم.

* روایت قاسم‌پیشه درباره علت عدم اجرای طرح پنجره واحد سرمایه‌گذاری

وی در پاسخ به مطلب مطرح‌شده رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی که اعلام کرد وزارت دارایی جلوی اجرای طرح پنجره واحد سرمایه‌گذاری در مازندران را گرفته واکنش نشان داد و گفت: این طور نیست، سه سال در شورای برنامه‌ریزی استان مازندران در دوره مدیریت پارسا در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به‌دنبال ایجاد پنجره واحد سرمایه‌گذاری را اجرایی کند.

مدیرکل امور اقتصادی ودارایی مازندران یادآور شد: بر اساس قانون برنامه پنجم دستگاه‌های صادرکننده مجوز مکلف به ایجاد پنجره واحد سرمایه‌گذاری بودند، این دستگاه‌ها شامل، جهاد، میراث فرهنگی، سازمان صمت، منابع طبیعی، محیط زیست و دستگاه‌های خدمات‌رسان آب، برق و گاز هستند.

وی یادآور شد: تا اتمام برنامه پنجم هیچ مدیری پیگیر نبوده، پس از اتمام برنامه قانون پنجم و آغاز برنامه ششم بنده این موضوع  را مطرح و اعلام کردم که صادرکنندگان مجوز هم باید زمینه ایجاد پنجره واحد سرمایه‌گذاری باشند.

قاسم‌پیشه ادامه داد: استاندار سابق و فعلی مازندران هم پیگیر موضوع شده و در دوره مدیریت ربیع فلاح در استان پنجره واحد سرمایه‌گذاری در استان افتتاح شده اما به‌صورت عملیاتی کمک به تسهیل در حوزه سرمایه‌گذاری نکرده است.

* مسیر اشتباه سازمان مدیریت در ایجاد پنجره واحد سرمایه‌گذاری

وی خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت مکلف به ایجاد پنجره واحد سرمایه‌گذاری شده و حتی این سازمان مشاور جذب کرد و برای ایجاد پنجره واحد سرمایه‌گذاری، هزینه کرد، مشاور مطالعات لازم را انجام داد در صورتی که مطالعه نمی‌خواستیم، مطالعه پیش‌مقدمه انجام پنجره واحد است، در مطالعه باید فرایند‌ها بررسی و مشکلات رفع و زمینه ایجاد پنجره واحد را فراهم کنیم.

مدیرکل اقتصاد و دارایی مازندران اضافه کرد: در حال حاضر سه سال از زمان اجرای این طرح گذشته و عملاً طرح پنجره واحد سرمایه‌گذاری در مازندران عملیاتی نشده است.

* چرا اقتصاد و دارایی باید متولی پنجره واحد اقتصادی باشد

وی با طرح این پرسش که چرا اقتصاد و دارایی باید انجام دهد، این طور ادامه داد: آیا بنده صادرکننده مجوز هستم، چرا استانداری نباشد؟ چرا طرح ارباب رعیتی را در دستور کار خویش قرار دادند، دوستان معتقد هستند که سازمان مدیریت و استانداری اقدامی انجام ندهد و اقدام نظارتی انجام دهند، بنده هم دستگاه نظارتی هستم، سازمان اقتصاد و داریی کار نظارت بر ۷۰ دستگاه را برعهده دارد ما علاوه بر نظارت بحث خزانه‌داری، مدیریت اموال، شناسایی ۱۱ هزار ملک را در دستور کار داشته و بحث تلفیق استان را در برنامه کاری خودمان داریم.

قاسم‌پیشه ادامه داد: چه لزومی دارد که بحث ایجاد پنجره واحد سرمایه‌گذاری را به ما بسپارند، به لحاظ قانونی بنده تکلیفی در این حوزه و زمینه ندارم.

وی ادامه داد: در قانون مقررات‌زدایی، تسهیل فضای کسب و کار  به اقتصاد و دارایی سپرده شده و این وزارتخانه اعلام کرده که در حال راه‌اندازی سیستمی است که ۴ سامانه را  در زیر مجموعه این نرم‌افزار ایجاد شده تا به فرایندها رسیدگی کند و وزارتخانه جلوی طرحی را نگرفته است.

مدیرکل اقتصاد و دارایی مازندران با اشاره به دغدغه‌های استاندار فعلی در ارتباط با ایجاد طرح پنجره واحد سرمایه‌گذاری در استان افزود: استاندار در بدو ورودش اعلام کرد که اجرای پنجره واحد به کجا رسیده و اگر اجرا نمی‌شود از سامانه سیماک استفاده شود.

وی اضافه کرد: سیماک در استان مازندران مترصد ایجاد قرار بوده و به همه اعلام کرده است که به‌صورت رایگان نسبت به راه‌اندازی این طرح اقدام می‌کند.

قاسم‌پیشه یادآور شد: بنده در جلسه‌ای که با حضور استاندار برگزار شد، اعلام کردم که این طرح ۳ سال گذشته از طریق پست در حال اجرا بوده و خواستار  دریافت نتیجه از پست بودم که مدیران پست نارضایتی خویش را نسبت به این موضوع مطرح کردند.

وی اضافه کرد: بنده اعلام کردم که در جریان مباحث فنی سیماک نیستم اما باید بحث سیماک نیاز به بررسی بیشتر دارد، پس از بررسی بیشتر از طریق وزارت اقتصاد به ما اعلام شد که قرار داد با سیماک اجرایی نشود و دلیل آن هم دریافت قرار داد ۵۰۰ میلیارد تومانی در کشور بوده و از این رقم ۵۰ میلیارد تومان را دریافت کرده و مقرر شده بود که طی ۱۰ ماه قرار بود که به لحاظ فنی سامانه‌ای را ارائه بده که به لحاظ فنی آیا می‌توانیم بسترها را داخل این سامانه قرار دهیم یا خیر که پس از ۱۰ سال نتوانستند این موانع را رفع کند و در نشست با وزیر ارتباطات و اعلام خود وزیر که مجریان سیماک توانایی لازم فنی را نداشته و به لحاظ فنی جلوی اجرای طرح توسط سیماک را گرفتیم.

مدیرکل اقتصاد و دارایی مازندران خاطرنشان کرد: مطابق این نامه وزارت دارایی طی نامه‌ای اعلام کرد که طرح سیماک اجرایی نیست و صلاحیت اجرای کار ندارد.

وی بیان کرد: در جلسه‌ای که با حضور استاندار، رئیس سازمان برنامه و بودجه، نماینده سیماک و بنده به مدیران سیماک ۱۰ روز وقت دادیم که یکی از ۱۰ آیتم را در استان اجرایی کند که بعد از ۱۰ روز نتوانستند اجرایی کنند.

قاسم‌پیشه یادآور شد: به‌دلیل عدم عملیاتی شدن پروژه سیماک، طرح وزارت دارایی در دستور کار قرار گرفته و قول دادند تا پایان شهریورماه این سامانه را در اختیار ما قرار دهند و اعلام کردیم که این موضوع را طی نامه‌ای به ما اعلام کنند که نامه دریافتی وزارت دارایی را در اختیار استاندار قرار دادیم، اینکه گفته می‌شود وزارت دارایی جلوی کار را گرفته اینگونه نیست، وزارت دارای جلوی تخلف ۵۰۰ میلیارد تومانی را گرفته که اجرایی نبوده است.

* فراموشی پیگیری سامانه یاور

وی با اعلام اینکه این موضوع در اختیار استان نیست، افزود: در استان  تا حدودی مقدمات کار را فراهم کردیم و تحلیل‌هایی انجام دادیم.

مدیرکل اقتصاد و دارایی مازندران در ارتباط با راه‌اندازی سامانه یاور طی سال گذشته در استان مازندران، درباره روند بررسی شکایت‌ها در سامانه یاور اصافه کرد: راه‌اندازی این سامانه مشکلات مردم را حل می‌کند.

 طرح پنجره واحد سرمایه‌گذاری در حالی اما و اگرهای اداری در استان مازندران شده است که قرار بود که باری از روی دوش سرمایه‌گذاری در استان مازندران بردارد اما در حال حاضر خودش در چنگال بروکراسی سنگین اداری در مازندران گرفتار شده است.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۹۶۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: سال گذشته ۸۰ واحد تولیدی با میزان سرمایه گذاری چهار هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال در بخش های صنعتی، معدنی و کشاورزی استان احیاء شد.

بتول دانش شهرکی امروز پنجشنبه در شورای اقتصادی استان افزود: با احیای این واحدها زمینه اشتغال بیش از ۹۰۶ نفر در سیستان و بلوچستان فراهم شده است.

وی تاکید کرد: از جمله مهمترین واحدهای احیاء شده می توان به طرح توسعه صنایع فولاد پارس سیستان، طرح تولید پودر ماهی قابل مصرف برای خوراک دام طیور و آبزیان شرکت هوراد دانه برنا در کنارک، کارخانه خوراک دام المهدی، واحد کشت و صنعت دامپروری خوشه طلایی سیستان، کشتارگاه واحد بخش بلوچ و کشتارگاه پاکدام کویر، کشتارگاه و بسته بندی گوشت در شهرستان های زابل، دشتیاری و زاهدان، شرکت مه دریای خلیج، واحد عمل آوری و بسته بندی ماهی، میگو در شهرستان دشتیاری و ۱۳ واحد کوره آجر اشاره کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: پایش و رصد واحدهای تولیدی استان به طور ویژه در اولویت قرار گرفته به طوری که مشکلات آنها در بخش‌های مختلف از قبیل کمبود نقدینگی، تامین مواد اولیه، مشکلات حقوقی و قضایی و بازار فروش احصا و شناسایی شده است.

وی تصریح کرد: بخشی از واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان مشکل منابع مالی دارند و برای مثال با بانک‌ها به مشکل برخورده‌اند که بخشی از این مشکلات را در استان با سرپرستی بانک‌ها طبق حدود اختیارات آنها در کمیته‌های کارشناسی و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بررسی کرده و برای استمهال، تقسیط و تنفس تسهیلات با دید مثبت اقدام می‌شود.

شهرکی تاکید کرد: با همکاری و همراهی دستگاه‌های اجرایی سیستان و بلوچستان وضعیت مطلوبی در بخش واحدهای راکد و غیرفعال داریم و چشم انداز ما امسال این است که تعداد واحدهای راکد و غیرفعال را به حداقل برسانیم.

وی خاطرنشان کرد: مشکلات واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان از طریق ستاد تسهیل و رفع موانع تولید طرح و رصد و برای آنها برنامه احیا تدوین و آنها را طبق برنامه فازبندی رصد و پایش می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بررسی ۲۶۶ شکایت علیه مصوبات شورا‌های شهر از سراسر کشور در دیوان عدالت اداری
  • دیوان عدالت اداری پارسال ۱۶۶ مصوبه شوراهای کشور را باطل کرد
  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با گروه صنعتی زرنام
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با یک گروه صنعتی
  • اجرای عملیات کف‌سازی بتنی پارکینگ‌های مجموعه خورشید شهر
  • ادارات کردستان خارج از بروکراسی اداری به کمک راهیان نور بیایند
  • افزایش انگیزه سرمایه انسانی، اولویت وزارت نفت
  • مدیرکل اقتصادی استانداری، از سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی چین در بخش کشاورزی مازندران خبر داد